Nieuws

Wat is het beste moment om te storten voor een pensioenspaarverzekering?

04 december 2023

Afhankelijk van de belastingvermindering die je kiest, kan je jaarlijks tot 990 of 1.270 euro pensioensparen. Maar wanneer stort je dat volledige bedrag nu het best?
Of je nu aan pensioensparen doet in januari, juni, december of gewoon doorheen het jaar, wanneer je stort heeft geen invloed op de belastingvermindering. Je krijgt dus steeds een belastingvermindering van 25% of 30% op het bedrag.

Hoe begin ik als zelfstandige in bijberoep?

27 november 2023

Zou ik dat wel doen, starten als zelfstandige in bijberoep? Hoe pak ik dat aan? Durf ik de sprong te wagen? Kan ik mijn vaste job hiervoor opgeven? Dit zijn allemaal vragen die door het hoofd spoken. Maar geef je dromen een kans!
Starten in bijberoep kan interessant zijn. Als de zaken slecht lopen: geen probleem, je hebt het geprobeerd. Lopen de zaken verrassend goed: dan kan je misschien de stap zetten naar volledig ondernemerschap.
Maar hoe start ik daar nu mee?
Hier zijn enkele zaken waar je rekening mee moet houden:

Hoe (on)veilig is contactloos betalen?

13 november 2023

Wist je dat maar liefst 4 op de 5 Belgen tegenwoordig contactloos betalen, sinds Corona? 
Wat zijn de voordelen?
Contactloos betalen gaat snel en is gemakkelijk, want je hoeft niet altijd je pincode in te geven. Je hoeft de betaalterminal niet meer aan te raken.
Is het veilig?
In België kan je maximaal 50 euro in één keer contactloos betalen, zonder je pincode in te geven. Na elke 100 euro moet je bij de meeste banken 1 keer met pincode betalen.

Slippen op gladde wegen voorkomen

06 november 2023

Het wordt weer kouder en nachtvorst is weer op komst. Heel gevaarlijk als je ‘s morgens de baan op moet! Sneeuw, ijzel, regen, … dit kan zorgen voor spekgladde wegen! Hoe voorkom je nu dat je wagen gaat slippen?

De griep is weer in het land…

31 oktober 2023

Om goed beschermd te zijn moet je je elk jaar laten vaccineren omdat er regelmatig nieuwe stammen opduiken van het griepvirus en vaccins telkens moeten worden aangepast. De vaccins zijn bovendien niet 100% doeltreffend. Je kan nog steeds ziek worden.
Het griepvaccin, is het iets voor jou?
Het is voor bepaalde doelgroepen toch aangeraden:

Ken jij het verschil tussen een familiale verzekering en een ongevallenverzekering?

09 oktober 2023

Wat is een familiale verzekering?
De verzekering, ook wel Burgerrechtelijke Aansprakelijkheid Privéleven genoemd, vergoedt schade die jij of je gezin aan derden veroorzaakt.
Bijvoorbeeld:
Je zoon laat de gsm van een schoolvriendje vallen
Je hond maakt krassen op de auto van de buren
Een bloempot valt van je balkon en verwond een voorbijganger

Dergelijke ongelukjes zijn snel gebeurd, maar de kosten kunnen hoog oplopen!

Tips om stormschade te voorkomen aan je huis

02 oktober 2023

Bij hevig stormweer kan de wind tot wel 80 km/uur gaan waaien of meer.
Zo verhoogt het risico op schade en dus neem je maar beter je voorzorgsmaatregelen om je huis en tuin te beschermen. We geven je graag enkele tips: